برای ثبت شرکت بازرگانی ابتدا باید تعریفی از این نوع شرکت به همراه حیطه فعالیت و انواع آن، نحوه و شرایط ثبت ، مدارک تاسیس آن بدانیم.
تعریف شرکت بازرگانی
تبادلات تجاری و داد و ستد کالا از گذشته تا حال حاضر تغییرات فراوان داشته و دچار دگرگونی های اساسی گشته است.
شرکتهایی که به وجود آمده اند با توجه به این تغییر و تحولات به وجود آمده و در کشورهای مختلف قوانین و مقررات متفاوتی نیز دارند.
نیاز به مشاوره در مورد تاسیس شرکت بازرگانی دارید ؟ همین الان با شماره زیر تماس بگیرید
البته باید یادآور شویم که اساس همه آنها از یک فرآیند یعنی داد و ستد میآید.شرکت بازرگانی در واقع در زمینه فروش کالا و یا خدمات به منظور رونق بهتر اقتصادی و کسب سود بیشتر فعالیت میکند
شرکت بازرگانی مشمول قوانین تجارت هست.
این شرکتها ممکن است دو یا چند نفره تاسیس شوند و تجارت کوچکی را به راه بیندازند و یا شرکتهای بزرگی به وجود بیاید که افراد بسیاری در آن مشغول فعالیت باشند.
حیطه فعالیت شرکت بازرگانی
هر شرکت بازرگانی میتواند تجارت خود را از یک منطقه کوچک تا تجارت بین المللی گسترش دهد.
به این دلیل است که شرکتهای بین المللی ممکن است کارکنانی از ملیتهای متفاوت داشته باشد و در زمینه های مختلف مشغول فعالیت شود.
اگر شرکتی بخواهد که تجارت بین اللملی داشته باشد باید به عنوان یک شرکت واردات و صادرات ثبت شده فعالیت کند.
در این صورت هر زمان که مشکلی بروز کند سازمان تجارت جهانی میتواند در خصوص آن اقدام کند.
فعالیت شرکت بازرگانی به دو صورت است .
خدماتی و تجاری ،شرکتهای تجاری به امر خرید و فروش کالا اشتغال دارند که شامل چنین ویژگیهایی است:
- با نگهداشتن کالا نزد خود در انبارها یا پخش آن در بازار روی سرمایه خود تسلط و مدیریت دارند.
- انواع و اقسام کالا را تبادل میکنند.
- کسب درامد و سود از راه تبادل و خرید و فروش کالا
اما فعالیت شرکتهای خدماتی به گئنه ای دیگر است ،آنها کالا تبادل نمیکنند بلکه با انجام پشتیبانی و با کمک ابزار و خدمات ارائه شده به مشتریانشان فعالیت تجاری انجام میدهند و درامد کسب میکنند.
این مقاله را هم مطالعه کنید :
مراحل ثبت شرکت
شرکت بازرگانی چگونه کار میکند؟
امروزه شرکت بازرگانی فعالیت خود را به صورت ثبت شده و رسمی که در سازمانهای مربوطه به ثبت رسانده انجام میدهد، فعالیت این شرکتها انواع مختلفی دارد و بستگی به نوع شرکتی دارد که در ابتدای تاسیس آن را انتخاب و ثبت کرده اند.
فعالیت این شرکتها مرتبط با میزان تقاضا،نوع تقاضا و قدرت خرید است و باعث گردش سرمایه شرکت میشود و سود حاصله از این فرآیند در گسترش هرچه بیشتر کسب و کار استفاده میشود.
ما در این جا به صورت جامع فعالیتهایی را که شرکت بازرگانی به صورت قانونی انجام میدهد را قرار داده ایم.
شما میتوانید فعالیتهای دیگر را که ممنوعیت نداشته باشند و یا بی نیاز از اخذ مجوز باشند را جزو این شرکتها وارد کنید.
- روند جریان ترخیص کالا از گمرک داخلی، گرفتن یا دادن نمایندگی شرکتهای خارجی و یا داخلی
- تمامی فعالیتها در عرصه تجارت و بازرگانی مانند صادرات و واردات کالا،خرید و فروش کالا ،ارائه خدمات پس از فروش،گشایش ال سی و همچنین اعتبارات برای شرکتها در بانکهای مختلف .
- مذاکرات در خصوص شرایط فروش و یا تحویل محصولات مختلف
- انجام برخی خدمات در زمینه حواله جات ارزی.
انواع شرکت بازرگانی
شرکت بازرگانی از لحاظ مسئولیتی که شرکاء دارند به چهار نوع دارد:
- شرکتهای شخصی:این نوع شرکتها مانند شرکتهای نسبی و یا تضامنی مسئولیت شرکاء به صورت نامحدود است و تعهدات مالی که میپذیرد بر طبق دارایی ها و اموال شرکاء است
- شرکتهای سرمایه ای: مسئولیت شرکاء در این نوع شرکتها بستگی به میزان سرمایه آنها دارد مانند شرکتهای سهامی عام شرکتهای سهامی خاص.
- شرکتهای کمیتی:شرکتهایی مانند تعاونی های شهری و روستایی یا اعتباری و مالی ،این نوع نیز شرکاء بسیار زیاد بوده و مسئولیتی ندارند.
- شرکتهای مختلط: در این نوع شرکتها دو گونه از شرکاء داریم یکی عادی و دیگری ضامن.در مورد شرکاء عادی باید بگوییم که مسئولیت آنها محدود به سرمایه ای است که در شرکت گذاشته اند ،شرکاء ضامن مسئولیت نامحدود دارند مانند شرکتهای مختلط سهامی و غیر سهامی.
از لحاظ قراردادی یک شرکت میتواند به چهار شیوه مختلف کار کند که هر کدام با دیگری متفاوتند:
نمایندگی فروش شرکتهای صادر کننده داخلی:
بعضی از انواع شرکت بازرگانی در کشورهای دیگر فعالیت میکند تا بازار آن کشور را از جهت مناسب بودن به عنوان فرصتی برای صادرات کشور خود در آنجا بررسی میکند، با قبول سفارشات از مشتریان آن کشور به تولید کنندگان کشور خودش در این خصوص اطلاع میدهد و یا از تولیدکنندگان بابت پیدا کردن مشتری برای کالاهایشان در کشور خارجی سفارش میگیرد.
نمایندگی خرید واردکنندگان:
گاهی بعضی شرکتها به دنبال کالاهایی هستند که میخواهند از شرکت یا کشور خاصی وارد کنند، در اینجا بعضی شرکتهای بازرگانی که با آن کشورها در ارتباط هستند نمایندگی این شرکتها را به عهده میگیرند.
توزیع کننده انحصاری:
بعضی شرکتها کالاهایی را به قیمت خاصی از تولیدکننده خریداری و به قیمت مورد نظر خودشان به فروش میرسانند.
شرکتهایی که نقش واسطه را ایفا میکنند:
این نوع شرکتها در هیچکدام از مراحل تهیه یا توزیع دخالت ندارند و تنها نقش واسطه خرید یا فروش را انجام میدهند و به واسطه این کار کمیسیون دریافت میکنند.
ثبت شرکت بازرگانی
تمامی شرکتهایی که در زمینه داد و ستد کالا و یا خدمات فعالیت میکنند باید کار خود را ثبت و قانونی کنند.اما پیش از شروع کار باید مشخص کنند که چه نوع شرکتی را میخواهند به ثبت برسانند و سپس طی مراحل مشخص برای ثبت شرکت خود در سامانه ی ثبت شرکتها که به صورت آنلاین در دسترس است اقدام کنند.
مطلب مفید دیگری را بخوانید :
هزینه ثبت شرکت
برای ثبت شرکت شخص ابتدا باید وارد سامانه شده و اطلاعاتی که خواسته شده را تکمیل نماید.این اطلاعات شامل نام و اطلاعات کامل شرکاء شرکت،معرفی شعبه های آن و البته نام انتخابی شرکت است.بعد از این مرحله مدارک و اساسنامه شرکت باید به سازمان ثبت اسناد و املاک فرستاده شود.
مرحله بعدی تایید مدارک توسط کارشناس مربوطه است، اگر همه چیز خوب پیش برود و کارشناس همه مدارک را تایید کند بعد از آن آگهی تاسیس شرکت صادر خواهد شد.
پس از این مرحله باید به صورت حضوری برای انجام کارهای تکمیلی به سازمان ثبت برود و در نهایت آگهی تاسیس شرکت در روزنامه چاپ میشود و مراحل پایان میگیرد.بعد از این مراحل میتوان برای دریافت کد اقتصادی و همچنین کارت بازرگانی اقدام کرد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت بازرگانی
- مدارک شناسایی شامل کارت ملی و شناسنامه کلیه اعضا شامل سه نفر هیئت مدیره ،دونفر بازرسین و دونفر اعضای علی البدل.
- تهیه مدارک مانند دو نسخه از اظهارنامه ثبت شرکت،اساسنامه و صورت جلسه مجمع عمومی شرکت که توسط تمامی اعضا امضا شده باشد.
- تعهدنامه اشتغال نداشتن به مشاغل دولتی (به جز سهامداران به این دلیل در شرکتهای سهامی خاص منعی برای این امر وجود ندارد).
برای اطلاعات بیشتر از ثبت شرکت بازرگانی با مشاورین ثبت ونک در تماس باشید.
همچنین میتوانید در اینستاگرام ثبت ونک به ما بپیوندید.